Happy Valley Garden



Wuhan, China



Winning first place out 900 entries from 30 countries, this innovative outdoor environment inspires visitors with a playful sense of wonder and discovery through an expressive composition of bold swaths of color, dancing concrete ribbons, and dramatically sculpted landforms. An expressive composition of bold colors, dancing concrete ribbons, and dramatically sculpted topography inspires visitors with a playful sense of wonder and discovery with this international design that won first place out of 900 entries from 30 different countries. Happy Valley Garden, the first place winner of the 10th China International Garden Expo, is an installation that instigates play and wonder. It aspires to maximize fun, human enjoyment, and exchange among an eclectic collection of visitors from all over the world. The garden is a celebration of differences between both metaphorical and physical highs and lows expressed through voluptuous topography, flowering ground covers, and imaginative pathway networks. Each visitor is invited along the same path from which they traverse a choreographed experience of cinematic views. Concrete paths become bands of dancing ribbons that guide everyone through undulating topographic elevations, ultimately sculpting a unique, interpretive experience for each visitor.