Taipei Pop Music Center



Taipei, Taiwan



The Taipei Pop Music Center proposal for the international design competition with DavidClovers architects extends the concert high to a 24-7 experience. The project meets the budget constraints, while maximizing visitor experience and added program. The institution is not only contemporary in its architectural and landscape expression, but also programmatically unique in combining a large outdoor auditorium, a Pop Hall of Fame, and a 6,000 person indoor arena with a variety of industry and commerce. With a minimum budget and extreme land coverage restrictions, the proposal deploys two strategies: densification and maximization. While the potential of large crowds and audiences might suggest decentralization and dispersion, the designed volume embraces densification to concentrate activities, to spawn new program, and to encourage programmatic overlap. The second strategy maximizes media surfaces, with performance venues extending beyond auditorium boundaries and into the landscape spaces.